Binnen BidPro houd ik me bezig met social return. Ik adviseer opdrachtgevers op dit gebied en help ze om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Organisaties doen dit bijvoorbeeld omdat het een verplichting is vanuit een gewonnen aanbesteding. Of omdat social return is opgenomen in het beleid, vanuit maatschappelijke betrokkenheid.

Mijn kracht hierbij is dat ik uit eigen ervaring weet waarover ik het heb. Ik had ruim 15 jaar lang diverse mooie functies, toen ik door omstandigheden werkloos raakte. In die tijd heb ik het belang van aandacht en goede begeleiding geleerd. Waar kun je informatie vinden, hoe kun je bepaalde zaken het beste aanpakken? En wat kun je zelf doen om de stap richting de arbeidsmarkt weer te maken?

Een afstand tot de arbeidsmarkt doet iets met je eigenwaarde en met je zelfbeeld. Let maar eens op hoe vaak gevraagd wordt: ‘En wat doe jij?’ En hoe verklaar je bij sollicitaties het gat in je cv? Toen ik nog een baan had stond ik hier niet bewust bij stil.

Het is me gelukt weer aan de slag te gaan en met de juiste hulp en begeleiding heb ik mijn baan ook weten te houden. Ik besloot om er mijn werk van te maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen. Ik vergeet nooit mijn eerste presentatie over social return bij een werkgevers servicepunt. Toen ze mijn persoonlijke verhaal hoorden, ontspanden kandidaten zich en gingen werkelijk luisteren.

Ik weet nu dat ik mensen kan motiveren en kan laten zien dat het mogelijk is om je situatie te verbeteren en verder te gaan. Hoe je deze ervaring om kunt buigen in een kracht en in kennis die je kunt inzetten in een nieuwe uitdaging. En dat mijn succesverhaal helpt om binnen organisaties de beeldvorming te veranderen over mensen met een afstand tot de arbeidsmark. En over social return.

Hebt u vraagstukken rond social return of wilt u het implementeren in uw organisatie? Ik help u er graag mee. Ook als mensen in dit kader bij u aan de slag gaan of zijn, kunt u SROISpecialist (onderdeel van BidPro) inschakelen voor begeleiding, trainingen en workshops.

Meer weten? Ga naar mijn blog

error: Kopiëren van deze tekst is niet toegestaan.
Call Now Button